Scandinavia (3) Lego World

Reisroute: Amsterdam – Kopenhagen – Malmo – Lund – Goteborg – Oslo – Kristiansand – Stavanger – Amsterdam

Nog geen jaar geleden was ik nog in Zweden en Noorwegen! Deze keer ga ik weer, maar dan inclusief Denemarken. En de rede: LEGOworld Kopenhagen! Voor dit 4-daagse lego-evenement was ik uitgenodigd om te helpen bij de afdeling design en communicatie. Ik heb het hier ontzettend naar mij zin gehad en niet in de laatste plaats door de vriendelijke leden van de Deense lego-vereniging. De foto’s staan op www.amarnanda.nl
Gelukkig heb ik naast dit evenement genoeg tijd om de stad te verkennen. De laatste keer dat ik hier was, had ik het niet naar mijn zin en vond ik de mensen ronduit afschuwelijk. Tja, ik heb mijn mening zeker moeten bijstellen 🙂

Tijdens mijn verblijf in Kopenhagen ben ik terechtgekomen bij een Deen die in de buurt woont van de stad. Hij nam mij mee naar Catherinaburg, de vrijstaat van Kopenhagen. Ik kon hier voor een habbekrats eten en bier drinken. Ondanks de vreselijke kou en gladheid kon ik mij niet weerhouden om hier uren in rond te wandelen. Voor mensen die de serie ” ThĂ© Tribe” kennen… nou daar lijkt het op.
Uiteraard heb ik ook de toeristische plekken bezocht, zoals de Zeemeermin, Nyhavn en het Paleis. Andere interessante plekken zijn de Kazerne en bijbehorende (op dat moment bevroren) tuinen.
Kopenhagen in vogelvlucht, maar gezellig winters en veel ervaringen met aardige mensen rijker.
Mijn reis vervolg ik maandag naar Malmo (Zweden)