PanaBotas

Reisroute: Bocas del Toro (Panama) – David – Boquete – Playa las Lajas – Chitre – Las Tablas – Panama City – Portobelo – San Blas eilanden – Cartagena (Colombia)

Denk je nu wat een vage titel? Lees verder en je weet waarom…

Op dit moment zit ik in goeie gezondheid (zover mogelijk met alle smog) en plezier in Panama City! Na flink reizen van de warme eilanden tot de hete vulkaan in Boquete – van de beeldschone stranden tot de verbluffende toeristloze koloniale stadjes rond Chitre – ben ik dus nu omringd door stad. 😀

Helaas is wat er in deze stad leeft nogal ordinair. Het heet Panamees. Schurfterig volk. Ze dringen voor terwijl je aan het betalen bent. Ze duwen je omver en daarnaast krijgen ze voor elke voetganger die ze doodrijden een extra premie. En dat te bedenken dat Panama maar 3 miljoen inwoners heeft.

Ik weet niet wat het is, maar ikkan maar moeilijk wennen aan hun cultuur en gedrag. Gelukkig laat ik dat niet mijn pret bederven. Integendeel. Ik heb Panama City mooi verkend en dat gaf toch een goede indruk van de Amerikaanse maar ook koloniale verleden our website. Waaronder het geprezen kanaal. Als je de sluizen ziet, dan is het een teleurstelling, want in ons kikkerland zijn die groter. Toch wist het museum mij te boeien. Ik ben weer wat wijzer in ieder geval. De stas is overigens net een slapende vulkaan.Het uitgaansleven is dicht, restaurants zijn gesloten. Niemand weet wanneer Panama City ontwaakt. Misschien is zij ook wel ordinair en onvoorspelbaar…. net als haar inwoners. Ik hoop van niet. Maar aan al het spannends en ordinairs komt een eind.

Het is mij gelukt om de stad zeer binnenkort te verlaten. Mijn slotstuk van Panama worden de San Blas eilanden waarna ik oversteek naar Colombia. En dat per boot. Panama is voor mij de held. Zij regelde een boot om weer verder te gaan. Te mooi gewoon 😀 🙂

Ik spreek jullie snel weer! En succes met de winterslaap in Nederland 😉

¡Hasta la Vista!