Scandinavia

Alles boven blond

Reisroute: Amsterdam – Stockholm

Hej!
Het is 1 mei en mijn volgende reis dient zich alweer aan. Dit maal naar Scandinavië. Alles verloopt zoals gewoonlijk vlekkeloos zonder vertraging of andere ongein. Bij aankomst in Stockholm begeef ik mij meteen in de omgeving van de genen die voor blauwe ogen en beeldschoon blond haar zorgen. Terwijl ik moeite doe om mijn ogen van vrouwlijk schoon af te houden, besef ik weer dat ik gelukkig mag zijn om in de mooie hoofdstad, Stockholm, rond te (ver)dwalen.

Stockholm schijnt bekent te zijn om de Gamla Stan…. nou bij mij gaat het door als blondine-hoofdstad… en weer dwaal ik af. Gamla Stan is de Middeleeuwse oude stad op één van de talloze eilanden die deze stad rijk is. Eigenlijk niet de beste plek om meer sfeer van de stad te proeven vanwege de vele toeristen. Het koninklijk paleis is ronduit lelijk, de stadsautosnelweg ont-fleurt de boel nog eens meer. En nu klink ik al wat meer als een verwend nest… Dat klopt, want op andere dagen heb ik eens een flinke wandeling gemaakt op afgelegen eilanden. Je waant je werkelijk door groene parken/eilanden verbonden door meerdere bruggen. Soms is het even oppassen geblazen als ik over de rotsen naar de waterkant klim. Het uitzicht op Stockholm is dan wel erg mooi. Kleine havenhuizen en oude kerken bepalen het stadsgezicht. Wat vooral opvalt is water en groen. Ik denk dat de inwoners zich best trots mogen voelen om in deze ogenschijnlijk ruime stad te wonen. En dan nu mijn jaloezie vooral. Ik geef het toe.
Jammer is de enorme afstand met de Zweden. Aanspreken gaat niet of erg moeilijk. Daarnaast is iedereen met zichzelf bezig, wat erg wordt gestimuleerd door hoge kroeg(prijzen). Iedereen blijft thuis en is niet te vinden… De jeugd hangt anders wel wat apathisch rond de winkelcentra en stadsparken.

Helaas heb ik geen tijd voor ontmoetingen met de Zweden en moet ik mijn reis alweer vervolgen naar Noorwegen. Dat dit een mooie reis ging worden wist ik al maar zó mooi? Lees meer volgende keer.

Hej då (=Doei)