Key West – USA

Na 10 uur vliegen en een aansluitende bus- en metro rit van 1,5 uur ben ik dan eindelijk aangekomen in 25 graden warm Miami, vlakbij The Everglades.

Overigens ging alles op de luchthaven van Miami zonder problemen. Alleen kon ik nergens geld wisselen…..dus ik met me 20 dollaar de bus in. De chauffeur: wow! met zo’n blik van: ‘ men daar kan ik niks mee, maar stap gerust in’ 🙂 Dat mocht ik gelukkig, zodat ik naar het metrostation kon.

Hier is iedereen behulpzaam. Je kijkt alleen maar op je papiertje met bustijden en de mensen zijn bereid om je te helpen. Echt heel fijn.

Zodoende dus zonder overgstapt van metro naar bus, die er 1 uur over deed om Miami uit te komen! 🙂 Ongelofelijk groot zijn de steden hier. Maar nu, dus in de rust, op de rand van het natuurgebied The Everglades. Daar gaan we vandaag met excursie naar toe.

Ik hoop op mooie fotomomenten!


ver weg aan de andere kant van de Oceaan is weer nieuws te melden. Mijn buik haalt inmiddels de atlantische oceaan…. gevuld met Thanksgiving kalkoen en allerlei fast food 🙂 Hopleijk redden jullie het daar met het winterse weer. Echt super van al jullie reacties op mijn weblog 🙂 ik ben er al te blij mee 🙂 😉

Ondanks het vette gevoel in me buik heb ik dit om kunnenzetten in beweging: en wel in Everglades National Park. GEWELDIG MOOI zoveel vogelsoorten zien, echt ongelofelijk. Een nieuwe camera gaf mij toch nog wel een extra kick. Verder nog een saltie (=krokodil) op 3 meter op de foto gezet en veel, heel veel alligators. Met so een saltie voor je neus, voel je je toch echt wel matig tegenover zo’n moordmachine.

Helaas heb ik de prachtige Everglades verlaten en ingeruild voor massa toerisme in Key West. Zelden heb ik zo een vrij gevoel gehad tijdens de tocht naar het zuidelijkste puntje van de USA. Heel veel vogels en croccies in de mangrovebossen van alle eilanden in de Key West gezien. Turqoise gekleurd water en mooie ongerepte strandjes. Ik heb hier weinig tijd doorgebracht en ben na de Sunset celebrations (= feest bij zonsondergang) teruggekeerd naar de party district. Na een paar drankjes en een volle buik verder…. mijn nest ingekropen. Indrukwekkend… morgen ben ik in miami 🙂

Foto’s komen nog…. als ik in San Jose ben.