De laatste dagen met de Garifuna

Reisroute: Flores – Rio Dulce – Livinston – Punta Gorda (Belize)

De Mayas

In Flores en Tikal was het vooral zweten. ik dreef gewoonlijk uit mijn kleding. Hoewel in Flores niet veel te doen is, heb ik me daar toch een dagje vermaakt aan en in het meer, voordat ik mijn trip naar Tikal zou maken. Tikal was de hoofdstad van het Maya rijk en en het is een gigantisch gebeuren daar. Zeer indrukwekkend om de zon in de avond onder zien te gaan, bovenop de hoogste tempel en uitkijkend op de hele oerwoud. Hoezo, als een koning voelen. De zonsopgang was misschien nog mystieker. Plotseling zag ik een oranje bol lamgzaam door de wolken schijnen en steeds hogerop komen. Bizar, mooi en ongelofelijk hoe de Maya´s zo een wonderschone plek wisten te vinden. Mijn gids was een prima kerel, die behalve over de geschiedenis vertelde, ook veel op flora en fauna kickte. Kon dus niet beter…… met veel mazzel wat was en neusberen gezien, toucans, oropendulas en nog talloze vogels. Verder slingerden op weg door Tikal nog wat brul en slingerapen rond. Ik denk een mooie plek om als Maya gewoond te hebben, maar waarom ze weg gingen…tja dat weet niemand. Mijn gids zei dat ik daar maar over moest nadenken.

Garifuna

Aangezien nadenken moeilijk gaat in de bloedhitte, ben ik naar Rio Dulce gegaan. Een plaatsje langs de rivier met een tof hostel: Hotel Backpackers. De backpackerswereld is klein, want ik kwam daar de Spanjolen tegen van Costa Rica. Echt 4 gestoorde maar toffe kerels. Uhm, ja als je je afvraagt wat ik in Rio Dulce heb gedaan….uhh niks eigenlijk. Ja een klein beetje langs de rivier gelopen en een kasteel bezocht. Verder rondgehangen op de pier van het hostel…:) Beetje bier gedronken met de kerels.

Veel verandering kwam er niet in toen ik en de 4 Spanjolen de boot naar Livingston namen. De trip was erg mooi, met regenwoud aan de rivieroevers. De Garifuna, de lokale bevolking van oorsprong uit Afrika, hebben hier kleine nederzettingen. Kleine dorpjes waar het leven simpel en ongestoord is. Helaas gingen de Spanjolen na het eten weg uit Livingston, terug naar Rio Dulce. Tegenwoordig ontmoet ik steeds weer nieuwe mensen en ging ik dus nu weer met een Australisch meisje Livingston verkennen.

In Livingston is het een en al zo een laid back sfeertje. Met garifuna muziek en dans heb ik mij goed vermaakt. Ow ja en volgevreten aan van alles. 😉 Naast de vele activiteit wat rusten met zich meebrengt, heb ik 7 altares bezocht. Een waterval van 7 niveaus…alleen nu staan ze droog en is er dus geen waterval te zien. In ieder geval was de omgeving mooi.
Ik reis dus nu samen met Alexandra, uit Autralie afkomstig, rond. We gaan samen reizen tot aan Cancun, Mexico. Zondag vertrek ik naar Belize voor een week. Aan het ein van die tijd verschijnt er weer een nieuwe update!

Tot die tijd: nog 5 weken en dan neem ik de tropische zon voor jullie mee!

Ciau,
Amar