Mexicaanse droom in duigen

Reisroute: Cancun – Merida – Playa del Carmen – Cancun – Amsterdam (NL)

Beste mensen!

hierbij het laatste bericht van mij. Als sluitstuk van mijn reis door Yucatan, in Mexico. Helaas komen de verwachtingen voor Mexico niet helemaal uit. Het is hier gewoon 1 grote corrupte klerebende.

Elke keer als je iets betaald krijg je te weinig wisselgeld, als je het ten minste krijgt. Vaak zeggen ze gewoon dat ze het niet hebben.

Bij het begin te beginnen. Mijn eerste plaats was Merida. Niet heel mooi, maar wel een goede plek om kleine plekje eromheen te verkennen. Je hebt hier soort van waterpoelen: cenotes. Uitgesleten in de limestone en soms wel 300 meter diep. Ze lopen door grotten en soms zijn ze aan het oppervlak. Ze zijn rijk aan vis en waterplanten. Het mooie is, is dat dit door de mayas al was ontdekt. hier maakten zij hun dorpen. De archeologische plek was een van de laatste die werden verlaten door de mayas. Er zijn hier heel veel resten gevonden van het dorp, voorwerpen, offers en skeletten. Deze werden mooi getoond in het museum.

Helaas is het daarna niet veel soeps geweest. Tijdens de wedstrijd tegen Rusland, zat ik met andere nederlanders in een bar. De eigenaar, een dik zwijn, die constant je bier aan wilde smeren. En zei, dat als we niks doordronken, dat we hier geen tv mochten kijken. Kwaad dat ik al was over hun koude koffie en de ordinaire benadering…ongelofelijk. Toen Rusñamd scoorde, ging hij even een belletje rinkelen en feesten. Daarna, haalde hij de stekker van tv eruit na et doelpunt van Nederland. Dat kan je toch niet bevatten? Daarna deed hij alsof het signaal wegviel, yeah right.
Toen we moesten betalen, hebben we geen fooi (deze was al door hun bij de rekening opgeteld) gegeven en de koffie niet betaald. Kwaad dat ons zwijn werd. Hij eiste zijn fooi. Nadat ik hem in Spaan, Engels en Nederlands had uitgescholden.

De dagen erna, ging eigenlijk hetzelfde. Oplichting, gezeik en onaardig volk. Rotvolk gewoon. Ik heb nog talloze voorbeelde, maar dat heeft geen zin. De Mexicanen hebben afgedaan in Yucatan, maar hopelijk is niet heel Mexico zo.

Tja, morgen reis ik lekker naar mijn landje. Eindelijk weer in het normale 😉

Mijn vluchtgegevens zijn:

MARTINAIR HOLLAND, MP 0640
Aankomst 10.25 uur, Aankomsthal 3
Amsterdam Schiphol Airport

Tot woensdag of snel!

Liefs,
Amar